Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Overweeg je een inschrijving in onze school?
Dan is het goed om weten dat we werken met een aanmeldingsprocedure. Hieronder vind u meer info.

Waarom een aanmeldingsprocedure?
Door de huidige maatregelen is fysiek inschrijven in de school niet mogelijk.  Daarom is er een aanmeldprocedure.

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden om in te schrijven?
Op vastgestelde data (deze wordt nog meegedeeld) kan u uw kind voor inschrijving aanmelden voor het komende schooljaar (2021-2022) met de link die om 8u 's morgens opengesteld wordt op de dag van de inschrijvingen.

Hoe weet ik of de aanmelding / inschrijving in orde is?
Na het invullen van de gegevens zal u een melding via het opgegeven e-mailadres ontvangen.
De verwerking van deze gegevens neemt wat tijd in beslag.  U zal zodra de gegevens van alle aanmeldingen verwerkt zijn via post/e-mail op de hoogte gebracht worden of uw kind al dan niet een plaatsje heeft in onze school.  U ontvangt ofwel de inschrijvingsdocumenten ofwel een weigeringsdocument van volltalligheid.  Deze documenten moet u ingevuld en ondertekend terugbezorgen aan de school

Heb ik voorrang om in te schrijven?
Het decreet betreffende het inschrijvingsrecht, bepaalt dat broers en zussen van onze leerlingen en kinderen van personeel voorrang hebben op alle anderen.  Let op!  Eens de inschrijvingen starten voor iedereen kunnen zij geen beroep meer doen op de voorrangsregels!

Hoe weet ik dat de inschrijvingen eerlijk verlopen?
Het aanmeldsysteem is een wettelijk document waarop datum en tijd van uw aanmelding wordt vermeld.  Deze volgorde wordt gehanteerd bij de inschrijvingen.

Waar kan ik zien hoeveel plaatsen er nog vrij zijn voor een klas?
Bij de aanvang van de inschrijvigen worden de aantal plaatsen gepubliceerd op de website van de school en hangen uit aan het schoolgebouw.

Kan ik de school leren kennen?
Gezien de huidige omstandigheden is fysiek bezoek aan onze school niet mogelijk.  Op onze website vind je alvast wat informatie.  Wens je op de hoogte gebracht te worden over de werking en het inschrijvingsverloop van onze school?  Vul dan uw gegevens in via volgende link
Opgelet! De gegevens die u invult via deze link worden enkel gebruikt voor de organisatie en gelden niet als inschrijving!

Instapdatum voor kleuters berekenen

Het Ministerie van Onderwijs en Vorming publiceerde een online tool om te berekenen op welke datum een kind voor het eerst naar school mag.

Instapdatum berekenen

Van zodra een kind 2,5 jaar is, kan het op de eerstvolgende instapdatum naar school gaan. Er zijn zeven vastgelegde instapdata: telkens de eerste schooldag na de zomervakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie, de paasvakantie, Hemelvaartsdag en op de eerste schooldag van februari. Om te berekenen wanneer een kind kan instappen, heb je enkel zijn geboortedatum nodig. De online tool berekent dan wat de vroegste instapdatum is klik hier om de instapdatum te berekenen.

Geboren in 2019

‚Äč

Voor elke instapdata wordt er een kennismakingsmoment gehouden

De uitnodigingen worden naar alle ingeschreven kleuters opgestuurd met de post.

Nuttige info > Inschrijvingen schooljaar 2021-2022