Inschrijvingen - instapdata 2020-2021

Wanneer kan ik mijn kind in een school inschrijven?

Sommige kinderen kunnen met voorrang inschrijven in onze school. Andere kinderen moeten, door de huidige coronamaatregelen, eerst online aanmelden (zie link op onze voorpagina).

Inschrijven met voorrang

De broer of zus is al ingeschreven in de school? De directie deelt tijdig de inschrijvingsdata mee.

Inschrijven met aanmelding

Er is nog geen broer of zus in dezelfde school ingeschreven? Meld uw kind aan via de link op onze voorpagina.

• Is er plaats genoeg? Je wordt telefonisch gecontacteerd om langs te komen op school om de inschrijving van uw kind te voltooien..
  • Is er geen plaats genoeg? Je wordt telefonisch gecontacteerd.  Via e-mail zal u het document van niet-realisatie ontvangen.  U moet dit document ondertekend terugbezorgen aan de school.

Het inschrijvingsbeleid

De minister van onderwijs werkt aan een aantal wijzigingen aan het bestaande inschrijvingsrecht.

Deze wijzigingen moeten het inschrijvingsdecreet vereenvoudigen, verduidelijken en verfijnen.

De volgende twee uitgangspunten vormen de basis van de wijzigingen:

• Scholen met genoeg plaats gaan in op elke inschrijvingsvraag en weigeren niemand. Voor die scholen vervallen heel wat regels en worden inschrijvingen eenvoudiger.

• Scholen met capaciteitstekort die (mogelijk) moeten weigeren, worden verplicht om leerlingen digitaal aan te laten melden vooraleer ze in te schrijven.

Momenteel werken wij nog niet met een aanmeldingssysteem.

INFOAVOND PEUTERKLAS

Ergens december / januari openen de kleuterjuffen van het peuterklas hun deuren!

Ouders die een kindje hebben, geboren in 2019, zijn van harte welkom!
De datum wordt tijdig gepubliceerd op onze website.

flyer 2019

Instapdatum voor kleuters berekenen

Het Ministerie van Onderwijs en Vorming publiceerde een online tool om te berekenen op welke datum een kind voor het eerst naar school mag.

Van zodra een kind 2,5 jaar is, kan het op de eerstvolgende instapdatum naar school gaan. Er zijn zeven vastgelegde instapdata: telkens de eerste schooldag na de zomervakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie, de paasvakantie, Hemelvaartsdag en op de eerste schooldag van februari. Om te berekenen wanneer een kind kan instappen, heb je enkel zijn geboortedatum nodig. De online tool berekent dan wat de vroegste instapdatum is klik hier om de instapdatum te berekenen.

Geboren in 2018

• Kinderen geboren ten laatste op 01/03/2018 kunnen instappen op 1 september 2020.

• Kinderen geboren ten laatste op 09/05/2018 kunnen instappen op 9 november 2020

• Kinderen geboren ten laatste op 04/07/2018 kunnen instappen op 4 januari 2021.

• Kinderen geboren ten laatste op 01/08/2018 kunnen instappen op 1 februari 2021.

• Kinderen geboren ten laatste op 22/08/2018 kunnen instappen op 22 februari 2021.

• Kinderen geboren ten laatste op 19/10/2018 kunnen instappen op 19 april 2021.

• Kinderen geboren ten laatste op 17/11/2018 kunnen instappen op 17 mei 2021.

• kinderen geboren ten laatste na 17/11/2018 kunnen instappen op 1 september 2021.

Voor elke instapdata wordt er een kennismakingsmoment gehouden

De uitnodigingen worden naar alle ingeschreven kleuters opgestuurd met de post.

Nuttige info > Inschrijvingen - instapdata 2020-2021